Sveising av Conductorer innebærer solide dimensjoner og stor vekt

Conductor Housing Extension

Fabtech spesialiserer seg på reparasjon og sveising av Conductorer

29/11/2019

Fabtech har de siste to årene utført svært krevende sveising av 30” og 36” Conductorer i forbindelse med utskifting av Connector delen på disse. Vår kunde har vært CCB Subsea.

Sistnevnte to stk. 36” Conductorer med 50 mm veggtykkelse var rør i X80 kvalitet og Connector i AISI4130 materiale, vekten var 13 tonn for hver Conductor. Fabtech har testet og fått godkjent sveiseprosedyren for dette arbeidet.

Sveiseoperasjonen krever forvarming av materialene og dyktige sveisere.

Pulversveising er en effektiv sveisemetode på store og tyggveggete dimensjoner, NDT resultatene bekreftet at vi utfører dette feilfritt.

Sveiseoperasjonen krever forvarming og varmebehandling i etterkant (PWHT). Fabtech har fra før en 6 meter lang varmeovn, men for å kunne foreta varmebehandling av Conductorer på en kontrollert og energieffektiv måte har vi bygget en helt ny ovn til dette formålet. Resultatene har vist seg å bli meget gode.

Under sveiseoperasjonen var vi heldige å få fint besøk i verkstedet:

Fra venstre: Rolf Chr. Hestness. Torill Selsvold Nyborg (KrF) varaordfører (Nye Øygarden Kommune), Gert Chr. Strindberg, Tom Georg Indrevik (H) ordfører (Nye Øygarden Kommune), Kjell Tornøe og Sverre Hesselberg