Første Statskobling montert i Norge

Første Stats kobling på Norsk jord ble montert av Fabtech før Påske.

16/04/2018

Det er utrolig kjekt å kunne vise frem denne jobben som Fabtech gjorde i samarbeid med Statoil, PSO og Stats Group rett før Påske.

Statoil hadde behov for å skifte ut deler av en 18” rørlinje på Stureterminalen og siden dette skulle gjøres mens anlegget var i drift ble det benyttet kaldt arbeid og Stats koblinger.

Fabtech gjorde oppmåling og produserte spoolen som skulle skiftes ut samt stod for installasjonsarbeidet av spool og koblinger sammen med Statoil ansatte på anlegget. Jobben ble planlagt i detalj med bl.a. Sikker Jobb Analyse (SJA) og testing av kutteutstyr i verkstedet på forhånd.

Vårt team bestod av Rune Solsvik som leder for jobben, med seg hadde han Dag Inge Tellnes, Aleksander Sangolt og Christian Haukeland. Det ble jobbet to 12 timers skift med to ansatte på hvert lag. Fabtech teamet ble støttet av en supervisor fra Stats Group og Jan Tore Fjelland fra PSO på deler av jobben for å sikre at alt gikk etter boken denne første gangen.

Heldigvis fikk våre ansatte skryt for innsatsen og vi har en fornøyd kunde. Fabtech høstet verdifull erfaring underveis som vi vil ha glede av på de neste jobbene med Stats koblinger, vi har konkludert med at dette er et produkt som fungerer meget bra og som vil kunne løse mange utfordringer for våre kunder. 

Prefab av spool hos Fabtech

Trykktesting av spool hos Fabtech

Kutting av eksisterende rør på Sture

Gammelt rør kuttet og koblet fra

Montasje av Stats kobling nr.1

Montasje av kobling nr. 2.

Ny rørspool på vei

Trangt om plassen...

...men det passet perfekt :-)

Jobben nærmer seg slutten og smilet er på plass…

Takk til alle som deltok og bidro til en godt utført jobb uten skader.