Masse utfordringer og toleranse produksjon, det liker vi i Fabtech

Revisjonsstans på Gullfaks C

Stansjobben for Apply Sørco på Gullfaks C ble en kjempesuksess

31/05/2019

Årets stansjobb skulle vise seg å bli den største i Fabtechs historie med over 5000 timer spool produksjon i verkstedet og vel 2100 timer offshore under stansen i mai måned.

Med svært god tilbakemelding fra vår kunde Apply Sørco og mer enn 1000 stk. sveis uten sveisefeil kan vi trygt si at stansjobben ble en suksess for alle parter.

Store dimensjoner og grader ut av akse er typiske utfordringer på jobber hvor det vi produserer skal erstatte eksisterende rørsystemer. Vi bruker elektronisk oppmåling gjennom hele produksjonsprosessen for å sikre et riktig resultat. Alle spools som ble produsert til stansjobben på Gullfaks C gikk på plass slik de skulle.

Sikker transport er en viktig del av jobben med tanke på HMS og at produktet skal komme frem uskadet. Stor vekt gir noen ekstra utfordringer i dette tilfellet, noe som er løst på en elegant måte med litt kreativitet hos våre ansatte.

Mathias Syltøy er lærling som industrirørlegger og han har høstet god erfaring gjennom stansprosjektet. Det er kjekt at ungdommene får rikelig med utfordringer under opplæring, det gir oss gode fagarbeidere på sikt.